inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ30072012

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Ροδόπης

  • PDF
Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Ροδόπης
Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων καλεί την ΠΑΣΕΓΕΣ να συμμετέχει στο διάλογο και να άρει τις προτάσεις της για κατάργηση των όσων ίσχυαν με τις κλαδικές συμβάσεις που υπέγραφαν.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ από την πλευρά της καλεί τους εργαζόμενους να αναπροσαρμόσουν τις προσδοκίες των αμοιβών τους προς τα κάτω, με ποσοστό μείωσης της τάξης του 35%, στα επίπεδα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης, Γιάννη Κατσαρού, οι εργαζόμενοι δέχονται περικοπές της τάξης του 17-18%. Παράλληλα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις ΕΑΣ είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 8-10 μήνες. Επί πλέον πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα επαναληφθεί η συνέλευση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις ΕΑΣ, όπου και θα αποφασίσουν και θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Δεν αποκλείεται να αποφασισθεί νέος γύρος με απεργιακές κινητοποιήσεις. Εμείς πάντως ως εργαζόμενοι της ΕΑΣ Ροδόπης ενημερώνουμε τους αγρότες μας ότι, σήμερα και αύριο, κανονικά θα γίνονται οι δηλώσεις καλλιέργειας, μολονότι έχουμε απεργία. Για την επόμενη εβδομάδα δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κατσαρός.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ