inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Κυρ29072012

Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:167. Error 9: Invalid character

Ειδικές Οικονομικές Περιοχές αντί ΕΟΖ στην Θράκη προτείνει η ΕΣΕΕ

  • PDF
Την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Περιοχών (ΕΟΠ), στην Θράκη, απέναντι στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Την παραπάνω πρόταση κατέθεσε από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης κατά την διάρκεια της οικονομικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου shopping Festival.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Ευρώπη 2020» που έχει εκπονήσει η ΕΕ και με βάση την στρατηγική της η οποία επιδιώκει να αναγάγει τις μικροεισαγωγικές εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας σε μικροεξαγωγικές, η ΕΣΕΕ, προτείνει την δημιουργία ΕΟΠ σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας και στα λιμάνια της, δίνοντας έμφαση στην δημιουργία τέτοιων ζωνών κυρίως στην Μακεδονία και την Θράκη.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που έχει αναδειχθεί τον τελευταίο μήνα και ουσιαστικά η αντίθεση με την ΕΟΖ είναι ότι, πρώτον δεν χρειαζόμαστε άδεια από την ΕΕ προκειμένου να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε αυτές τις περιοχές, δεύτερο μιλάμε για όλο το γεωγραφικό μέρος της Θράκης και όχι για 300 η 400 στρέμματα όπως αναφέρεται στις ΕΟΖ τα οποία μάλιστα δεν χρειάζεται πλέον να είναι περιφραγμένα, θα είναι πλήρως ελεγχόμενα από τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους και προφανώς θα ισχύει και το εργατικό Δίκαιο της χώρας μας.

Τέλος μιλάμε για ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς και τράνζιτ υπηρεσίες οι οποίες θα μπορέσουν να ενισχύσουν το διαμετακομιστικό εμπόριο της περιοχής», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, τονίζοντας ότι, «είναι μια αντίθετη πρόταση σε σχέση με τις ΕΟΖ η οποία εκφράζεται μέσω του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη».

Για την πρόταση της ΕΣΕΕ, έχουν ενημερωθεί ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γωγώ Νικολάου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να συζητηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες.
Ηλεκτρονικό κατάστημα Pharmacy 4 me
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ