inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Πεμ13092012

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Παρχάρια στα ορεινά της Ροδόπης

  • PDF
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Παρχάρια στα ορεινά της Ροδόπης
Ολοκληρώθηκε και φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το τριήμερο εκδηλώσεων «Παρχάρια 2012», που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», με μεγάλη επιτυχία από το 2002.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την αναβίωση παραδοσιακών ποντιακών παιχνιδιών, τον καθαρισμό του άλσους της Νυμφαίας και κορυφώθηκε με την ολοήμερη υπαίθρια εκδήλωση «Παρχάρια». Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, βιβλιοπαρουσίαση, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και δωρεάν προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.

Τα μέλη του Συλλόγου «Η Τραπεζούντα» ετοίμασαν και μοίρασαν στους επισκέπτες παραδοσιακά και μη εδέσματα, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Οι παρευρισκόμενοι, για άλλη μια φορά, είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν παραδοσιακά ποντιακά τυριά, και γενικότερα παραδοσιακά προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις «Παρχάρια» έχουν γίνει πλέον παράδοση για τον τόπο μας αλλά και για τον Σύλλογο Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», και παρόλο που ενός τέτοιου μεγέθους διοργάνωση απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο, κουράγιο και δύναμη, τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία, σε αυτόν τον μοναδικό χώρο αναψυχής, ενός δασικού χωριού στα πρότυπα των Παρχαροχωρίων του Πόντου, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με το πολεμικό μουσείο του Οχυρού της Νυμφαίας θα αποτελεί έναν ακόμη τουριστικό προορισμό για την Ροδόπη.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ