inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Σαβ15092012

«Ρίχνουν» τον Έβρο στο επίδομα θέρμανσης

  • PDF
«Ρίχνουν» τον Έβρο στο επίδομα θέρμανσης
Άνεργοι, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι με αποδοχές έως 20.000 ευρώ και κατέχοντες ακίνητη περιουσία αξίας έως 200.000 ευρώ θα είναι μεταξύ των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το επίδομα, αν καταβληθεί καθώς η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, θα κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ, θα χορηγηθεί προκειμένου να καλυφθεί μέρος της τεράστιας επιβάρυνσης που θα υποστούν τα νοικοκυριά από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία θα διαμορφωθεί μεταξύ 1,40 και 1,50 ευρώ για τη σεζόν που ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου, έναντι 0,95 ευρώ που ήταν η μέση τιμή διάθεσής του πέρυσι.

Πάντως βλέποντας κανείς τα γεωγραφικά κριτήρια που υπάρχουν, ο Έβρος εξισώνεται με την Αρκαδία και σε ορισμένες περιπτώσεις και με την Αττική! Δηλαδή αν κάποιος κάτοικος Αττικής, βρίσκεται σε ειδική κλίμακα με βάση το νοικοκυριό του, θα παίρνει 200 ευρώ, όσα θα παίρνει και ο κάτοικος του Ορμενίου που βρίσκεται σε κατώτατη κλίμακα της Β ζώνης.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, ο ακριτική περιοχή του Έβρου αδικείται κατάφορα, καθώς οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργείων την εξισώνουν με την Πελοπόννησο και την Αττική.

Γεωγραφικά κριτήρια
Για όσους πληρούν τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια καθιερώνονται και γεωγραφικά κριτήρια, τα οποία θα προσδιορίζουν το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τη ζώνη της μόνιμης κατοικίας. Ειδικότερα:

• Στην Α ζώνη το επίδομα θα είναι 300 ευρώ για το νοικοκυριό με ένα μέλος και θα αυξάνεται στα 340 ευρώ για δυο μέλη, στα 370 για τρία και στα 400 για τέσσερα και πάνω. Στην Α ζώνη εντάσσονται μεταξύ άλλων οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας.
• Στη Β ζώνη το επίδομα θα είναι 200 ευρώ και θα κλιμακώνεται έως τα 300 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη Β ζώνη εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Έβρου, Σερρών, Ροδόπης.
• Στη Γ ζώνη το επίδομα θα είναι 135 ευρώ και κλιμακώνεται έως τα 200 με βάση το μέγεθος του νοικοκυριού. Στη ζώνη αυτή ανήκουν περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα.
• Στην Δ ζώνη το επίδομα θα είναι 100 ευρώ και θα φτάνει έως τα 150 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Στην ζώνη αυτή ανήκουν όλοι οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας κ.α.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ