inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Κυρ19082012

Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:176. Error 9: Invalid character

Από μία ... κλωστή κρέμεται η λειτουργία του ΤΕΙ Καβάλας

  • PDF
Από μία ... κλωστή κρέμεται η λειτουργία του ΤΕΙ Καβάλας
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ της χώρας προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει αδυναμία λειτουργίας εάν δεν εγκριθούν άμεσα οι προϋπολογισμοί, καθώς και η φοιτητική μέριμνα βρίσκεται σε τροχιά ... περικοπών εν μέσω κρίσης.

Το ΤΕΙ Καβάλας χρειάζεται δύο εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν δαπάνες του 2011, δηλαδή το πετρέλαιο, οι έκτακτοι διδάσκοντες, η σίτιση των φοιτητών και οι προμηθευτές.

«Παράλληλα, υπάρχει πρόβλημα με τους προϋπολογισμούς και δεν μπορούν να μεταφερθούν χρήματα από τον έναν κωδικό στον άλλον», επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Αθανάσιος Μητρόπουλος. Πρόσθεσε, δε, πως το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης για τη σίτιση φοιτητών σε ελληνικό πανεπιστήμιο, διότι εντοπίζεται κενό στο νέο νόμο.

Πάντως, δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του νόμου (4009/11) εντοπίζονται τόσο στα ΤΕΙ που έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης όσο και σε αυτά που δεν τις έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με τους προέδρους των ιδρυμάτων.

Υπ' αυτήν την έννοια, θεωρούν θετική την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας για τη συγκρότηση επιτροπής που θα συντάξει πόρισμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Θεωρούμε ότι το νέο νομικό πλαίσιο χρειάζεται χρόνο. Αν δεν του δοθεί χρόνος, θα πεθάνει από ασφυξία και δυστυχώς, μέχρι τώρα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν το έχει αντιληφθεί αυτό», υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ