inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ20082012

Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:167. Error 9: Invalid character

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιάννης Ρεφειάδης.

  • PDF
πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιάννης Ρεφειάδης.
Ξεκινά στις 20 Αυγούστου η περίοδος του κυνηγιού και θα λήξει στα τέλη Φεβρουαρίου. Η περίοδος του κυνηγιού ξεκινά με τα θηράματα του τρυγονιού και του ορτυκιού, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου προστίθενται ο λαγός και ο αγριόχοιρος.

«Ο κυνηγετικός σύλλογος Κομοτηνής όλο το προηγούμενο διάστημα που απαγορευόταν το κυνήγι, έκανε ένα σωρό δραστηριότητες. Καθάρισε παραλίες, ρέματα και λιμάνια που είχαν χρόνια να καθαριστούν. Τοποθέτησε κάδους απορριμμάτων στα βουνά και ο ίδιος κάνει την αποκομιδή.

Φρόντισε τα φυτώρια και γενικότερα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την σωστή διαχείριση και την αειφορία του φυσικού μας πλούτου», σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Γιάννης Ρεφειάδης.

Σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, υλοποίησε 4 σεμινάρια, σε θέματα σωστής συμπεριφοράς των κυνηγών με στόχο την διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας.

Ο κ. Ρεφειάδης κάλεσε τους γεωργούς να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο θέμα της χρήσης των φυτοφαρμάκων και των χημικών και να αποφεύγουν να τα αγοράζουν από γειτονικές χώρες, όπου δεν διέπονται από τις αυστηρές οδηγίες της ΕΕ.

«Οι γειτονικές χώρες που τα χρησιμοποιούν έχουν καταγραφεί θάνατοι θηραμάτων από τα δηλητήρια που εμπεριέχονται μέσα σε αυτά, σε σημείο που να υπάρχει έλλειψη σε λαγό και σε πεδινή πέρδικα».

Αναφερόμενος στο θέμα της θηροφυλακής, τόνισε ότι ο σύλλογος διαθέτει 4 θηροφύλακες, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν στο έπακρο τη δουλειά τους και να δίνουν ένα γερό μάθημα σε όλους τους λαθροθήρες (οι περισσότεροι από τους οποίους, δεν είναι κάν κυνηγοί), τους λαθρα-υλοτόμους και τους λαθρα-αλιείς.

«Φέτος ενεργοποιήσαμε και ένα νέο θεσμό τους εθελοντές θηροφύλακες, οι οποίοι μπορεί να είναι κυνηγοί, μπορεί να είναι και είναι και δασικοί υπάλληλοι, βοηθούν στο θέμα του περιορισμού της λαθροθηρίας. Ακριβώς επειδή η περιοχή μας δέχεται ένα μεγάλο κύμα κυνηγών, μέχρι και 2.000 άτομα, από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας, ενεργοποιήσαμε αυτό το θεσμό, για την καλύτερη φύλαξη της περιοχής», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ρεφειάδης.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ