inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ30072012

Η Βουλγαρία επιμένει πως δεν χρωστάει για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

  • PDF
Η Βουλγαρία επιμένει πως δεν χρωστάει για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη
Η Βουλγαρία πλήρωσε τον περασμένο Φεβρουάριο τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσε στη διεθνή εταιρεία σχεδιασμού του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από το 2009 μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό, η βουλγαρική πλευρά έχει εκπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της και εξασφάλισε τη νομική δυνατότητα να αποχωρήσει από το σχέδιο, όπως και αποφάσισε πρόσφατα το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Τα παραπάνω δήλωσε στη βουλγαρική βουλή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Συμεών Ντιάνκοφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του τακτικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με το Βούλγαρο αξιωματούχο, η Σόφια αποφάσισε να καλύψει τις οφειλές που της αντιστοιχούσαν στη μεικτή εταιρεία Trans Balkan Pipeline (στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας Σόφια και Αθήνα συμμετέχουν με μερίδια 24,5% έκαστη, ενώ η Μόσχα ελέγχει ο το υπόλοιπο 51 %) για να αποφύγει τυχόν αγωγές και την ενδεχόμενη καταβολή συνεπακόλουθων μεγάλων αποζημιώσεων.

Κι αυτό ώστε να έχει την ελευθερία κινήσεων για την αποχώρηση της «από ένα σχέδιο, που δεν έχει γερές βάσεις ούτε από οικονομική ούτε από περιβαλλοντολογική άποψη», όπως είπε, μεταξύ άλλων, στο κοινοβούλιο ο κ. Ντιάνκοφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της εθνικιστικής παράταξης «Ατάκα» Πάβελ Σόποφ.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ