inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Τετ12092012

Αναβιώνουν τα Παρχάρια στην Ροδόπη

  • PDF
Αναβιώνουν τα Παρχάρια στην Ροδόπη
Τα Παρχάρια, έτσι ονόμαζαν οι Έλληνες του Πόντου τα θερινά βοσκοτόπια που εκτείνονταν στα οροπέδια και τις πλαγιές των Ποντικών Άλπεων σε υψόμετρα από 1500 μέχρι και 2500 συνήθως, θα αναβιώσουν και φέτος στην Ροδόπη, στο Οχυρό της Νυμφαίας.

Ο Προσφυγικός και απόδημος Ποντιακός Ελληνισμός πιστός πάντα στις παραδόσεις όπου και αν βρέθηκε δεν λησμόνησε ποτέ το ολοήμερο υπαίθριο πανηγύρι των Παρχαρίων του Πόντου.

Η αναβίωση του πανηγυριού των Παρχαρίων στην καταπράσινη τοποθεσία Γέφυρα του Βοσκού, δίπλα στο Οχυρό της Νυμφαίας, ξεκίνησε το 2002 από το Σύλλογο Ποντιακής Νεολαίας Ροδόπης «Η Τραπεζούντα».

Σήμερα στην τοποθεσία αυτή χάριν στη αγαστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την καθοριστική συμβολή του προγράμματος Θησέας έχει δημιουργηθεί ένας πανέμορφος χώρος δασικής αναψυχής προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εκδήλωσης Παρχάρια.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου κατά την ημέρα του πανηγυριού, κάτι το οποίο φιλοδοξούν ότι θα συμβεί και πάλι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ