inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ30072012

Η Φωτεινή Χατζηιωαννίδου στο INPOST! «Μια γυναίκα πρέπει να στηρίζεται στα πόδια της»

  • PDF
Η Φωτεινή Χατζηιωαννίδου στο INPOST! «Μια γυναίκα πρέπει να στηρίζεται στα πόδια της»
Η Φωτεινή είναι 4ετης φοιτήτρια στο ΤΕΙ Καβάλας και παράλληλα δουλεύει τον τελευταίο χρόνο ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Πολυτάλαντη, ερωτευμένη, πανέμορφη, μιλάει στο INPOST.gr για τις εμπειρίες της στο επάγγελμα του δημοσιογράφου, για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο της, για το τι την γοητεύει περισσότερο!

Αναφέρετε επίσης στο πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα, να συνδυάσει τόσα πολλά πράγματα σήμερα, ενώ μιλάει για το τι είδος άνδρας της αρέσει και ποια πράγματα προτιμάς σ' αυτόν!

Κυρίες και κύριοι ... η Φωτεινή Χατζηιωαννίδου!

Φωτεινή, καταρχήν να σ' ευχαριστήσουμε που δέχθηκες να συζητήσεις μαζί μας και να μοιραστείς τις σκέψεις και τις απόψεις σου στο διαδίκτυο. Ενημερώνεσαι καθόλου από τα νέα διαδραστικά μέσα ενημέρωσης;
Είναι χαρά μου να συζητήσω και να μοιραστώ κάποιες στιγμές τις καθημερινότητας μου. Για τα νέα διαδραστικά μέσα, ναι, ενημερώνομαι είναι πιο εύκολα πιο άμεσα και σιγά σιγά γίνονται πιο εύχρηστα και πιο αντικειμενικά.

Είσαι ήδη γνωστή στην Καβάλα, καθώς κάνεις ρεπορτάζ για το ENA Channel, ενώ είσαι παράλληλα μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Είσαι και φοιτήτρια στο ΤΕΙ της πόλης. Πες μας λίγα λόγια για σένα.
Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει να κάνω αρκετά τα όποια με βοηθάνε επαγγελματικά αλλά και εμπειρικά. Ας ξεκινήσω με το ρεπορτάζ όπου είναι ωραίο το τρέξιμο οι γνώσεις που παίρνεις αλλά και αυτό που εισπράττεις, αν και στις μέρες μας σπανίζουν οι θετικές ειδήσεις.
Το ραδιόφωνο είναι πραγματικά ένας τρόπος να ξεχνιέσαι και εκεί όπου ακούς τον πόνο των ακροατών αλλά και τις χαρές, είναι πολύ ωραία όταν συμβάλεις σε αυτό έστω και με ένα τραγούδι.
Η φοιτητική μου ζωή βασίζεται στην πληροφορική, ήταν αρκετά καλή η πορεία της, καθώς επίσης και δημιουργική στα 4 χρόνια όπου βρίσκομαι εδώ.

Πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;
Όταν και αν υπάρξει ελεύθερος χρόνος (λίγο δύσκολο) τον αξιοποιώ ακούγοντας μουσική, μαγειρεύω, διαβάζω βιβλία και περνάω χρόνο με φίλους.

Σε επηρεάζει η δουλειά σου, στην καθημερινή σου ζωή;
Θα έλεγα ότι καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μου, χωρίς πάντως να επηρεάζει την προσωπική μου ζωή.

Σου αρέσει η δημοσιογραφία; Θα την ακολουθείς σαν επάγγελμα, αν και είναι νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο, καθώς δεν έχεις πάρει το πτυχίο σου.
Ναι μου αρέσει αρκετά, δεν μπορώ όμως να γνωρίζω αν θα το ακολουθήσω σαν επάγγελμα! Προσπαθώ για το σήμερα και γι' αυτό που κάνω.

Ποιους ανθρώπους από την ελληνική τηλεόραση θα ήθελες να μοιάσεις; Ποιους έχεις πρότυπο, αν θα μπορούσαμε να λέγαμε.
Αναμφισβήτητα σε οτιδήποτε επιλεγώ θα ήθελα να χαράζω τον δικό μου δρόμο. Παρακολουθώ τηλεόραση περισσότερο για ψυχαγωγία, μου αρέσουν εκπομπές όπως οι πρωταγωνιστές όπου εμπλουτίζω τις γνώσεις μου.
Όσο για το ποιοι αποτελούν πρότυπο (τηλεοπτικό) θα απαντήσω γενικά λέγοντας πως θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν στόχους, προσπαθούν και αγωνίζονται.

Τι σε γοητεύει περισσότερο; Η ασφάλεια του στούντιο ή το ρεπορτάζ στον δρόμο;
Θα ήταν πολύ πιο ωραία αν γινόταν το ρεπορτάζ στο studio και υπήρχε ασφάλεια στον δρόμο. Χαριτολογώντας θα με γοήτευε περισσότερο να κάνω ρεπορτάζ στο studio και να είμαι ασφαλής στον δρόμο, αλλά απαντώντας στην ερώτηση θεωρώ πως και τα δυο για διαφορετικούς λογούς είναι εξίσου σημαντικά.
Το πρώτο απαιτεί ερευνά και επιμέλεια και το δεύτερο αντοχή και σοβαρότητα. Όλα αυτά είναι στοιχειά που με γοητεύουν.

Είναι δύσκολο για μια γυναίκα, να συνδυάσει τόσα πολλά πράγματα σήμερα;
Όχι ειδικά σήμερα, μια γυναίκα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι ποσό μάλλον και οι ανθρώπινες σχέσεις. Μια γυναίκα πρέπει να στηρίζεται στα πόδια της όπως επίσης να έχει και το δικό της πορτοφόλι.

Είσαι όμορφη γυναίκα. Τι είδος άνδρας σου αρέσει και ποια πράγματα προτιμάς σ' αυτόν;
Η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό και πηγάζει μέσα από την ψυχή. Μου αρέσει ο δυναμισμός σε έναν άνδρα να διεκδικεί, να έχει άποψη και χιούμορ.

Πληροφορίες μου λένε, ότι είχες πρόσφατα και μια κινηματογραφική εμπειρία. Συμμετείχες σε μία ταινία μικρούς μήκους. Θες να μας μιλήσεις γι' αυτό;
Ναι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία πρωτόγνωρη για έμενα, που το αποτέλεσμα ελπίζω να δικαιώσει όλους όσους συμμετείχαν καθώς επίσης και τις προσδοκίες όλων αυτών που θα το παρακολουθήσουν.
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ