inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Κυρ29072012

Ο Σίλας Σεραφείμ απολαυστικός στο inpost.gr ! «Ο Φουκογιάμα έλεγε μαλακίες»

  • PDF
Ο Σίλας Σεραφείμ απολαυστικός στο inpost.gr ! «Ο Φουκογιάμα έλεγε μαλακίες»
Ο Σίλας Σεραφείμ γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Έχει παίξει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ συμμετείχε και σε επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης. Παράλληλα ο Σίλας είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός!

Μέσα σ' αυτό το καλλιτεχνικό «πανδαιμόνιο», ο Κομοτηναίος κωμικός, γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε παραστάσεις Stand up Comedy.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και προς το παρών ... οικονομικός μετανάστης στην Αθήνα, περιμένοντας να βγει στην σύνταξη για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη!

Το «εργαστήριο» του μπορείτε να το απολαύσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.silas.gr , όπου εκεί ο αγαπητός Σίλας θέλει να λύσει το πρόβλημα της χώρας.

Το πρόβλημα της χώρας είναι ένα συγκεκριμένο δάσος αλλά κανένα συγκεκριμένο δέντρο του. Όμως όλες οι λύσεις είναι στο μυαλό του. Κυρίες και κύριοι ... ο Σίλας Σεραφείμ!

Σίλα να σε ευχαριστήσω καταρχήν που δέχθηκες να κάνουμε την διαδικτυακή αυτή συνέντευξη! Στο «μυαλό του Σίλα» ... λοιπόν! Τι υπάρχει μέσα στο μυαλό σου;
23 βίντεο, μέχρι στιγμής, νομίζω ότι αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση του μυαλού μου κι ακολουθούν κι άλλα.

Πόσο δύσκολο είναι να αποδώσει το ύφος του ένας κωμικός, την σημερινή εποχή της κρίσης;
Τώρα είναι πανεύκολο. Έχεις απλωμένο το υλικό και διαλέγεις. Είναι αυτό που έλεγε ο Σαρτρ ότι ποτέ δεν ήμασταν τόσο ελεύθεροι όσο στην Κατοχή! Ο Slavoi Zizeck, εκθειάζει την ενδιαφέρουσα πολιτικοκοινωνικά εποχή στην οποία ζούμε. Ο Φουκογιάμα έλεγε μαλακίες, η ιστορία δεν τελείωσε αντιθέτως επανέρχεται να μας περιπαίξει κι εμείς καλούμαστε να την ανατρέψουμε, μεταλλάξουμε, διαμορφώσουμε ή εν πάση περιπτώσει να την διαχειριστούμε καλύτερα απ' τους παππούδες και τους πατεράδες μας!

Σίγουρα κι εσύ έχεις νιώσει την κρίση. Πως την αντιμετωπίζεις; Επηρεάσει την καθημερινότητα του; Σε τι κάνεις εκπτώσεις;
Οικονομικώς, δεν ήμουν πολυέξοδος και δεν χρειάστηκε να περικόψω τρομακτικά τις δαπάνες μου. Φυσικά αντιλαμβάνομαι πλήρως τι γίνεται γύρω μου κι αν ακόμη σε μένα οι επιπτώσεις δεν είναι άμεσες, είναι άμεση η επίδραση της αλλαγής ατμόσφαιρας και της συμπεριφοράς του κόσμου γύρω μου, λόγω της κατάστασης. Πραγματικά ζούμε σε μια συναρπαστική εποχή από καλλιτεχνικής άποψης!

Τελικά ... μαζί τα φάγαμε;
Ο πυρήνας της δηλώσεως του «μαζί τα φάγαμε» κρύβει την «απεχθή» αλήθεια της συνευθύνης! Το πρόβλημα είναι, αφού τα φάγαμε μαζί, γιατί πληρώνουμε μόνο εμείς; (και μάλιστα ανισοβαρώς;).
Για μένα, η κατάσταση έχει ως εξής: είναι μια ψαροταβέρνα, όπου την ώρα του λογαριασμού, ο μαγαζάτορας έχει μπερδέψει τα δίχτυα στην προπέλα. Στην παρέα που πήρε μια καυτερή με λαδόξυδο και λίγο ψωμάκι να βουτάει, δίνει το λογαριασμό της παρέας με τις τσιπούρες και τα κρασιά. Στην παρέα με τις τσιπούρες και τα κρασιά, το λογαριασμό της παρέας με τους αστακούς και τις σαμπάνιες. Και στην παρέα με τους αστακούς και τις σαμπάνιες δεν δίνει τίποτα, γιατί αυτή έχει φύγει με την παρέα του τραπεζιού που έφαγε ροφούς και συναγρίδες. Αυτές οι παρέες δεν είναι καν εκεί, όποτε ο μαγαζάτορας σκέφτεται «ευφυώς» ότι κι αυτούς τους λογαριασμούς θα τους πληρώσουν οι υπόλοιποι που βρίσκονται εκείνη την ώρα στο μαγαζί! Το θέμα είναι να πληρωθούν οι λογαριασμοί, αλλά όχι απαραίτητα απ' αυτούς που τους έκαναν.
Το πρόβλημα δεν είναι της «συνευθύνης», αλλά της μη αντιστοίχου αναλογικής απόδοσης τιμωρίας. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτοί που έφαγαν μια καυτερή πιπεριά, δεν θα είχαν αντίρρηση να πληρώσουν το λογαριασμό ... της καυτερής πιπεριάς και μόνο!

Έχεις την αποδοχή που θα ήθελες από τον κόσμο; Πως αντιδράει στην σάτιρα και τι θέλει και ποιον να σατιρίζεις πιο πολύ;
Η αποδοχή της σάτιρας έχει μόνο ένα «μυστικό». Την ευστοχία. Αν αυτά που λες εμπεριέχουν «αλήθεια» θεωρούνται πετυχημένα κι η αποδοχή απ' τον κόσμο είναι ανάλογη. Προσωπικά, δεν έχω κανένα παράπονο!

Πως βλέπεις την Κομοτηνή, κάθε φορά που επιστρέφεις; Σκέφτεσαι να επιστρέψεις κάποτε μόνιμα;
Σαφώς. Θεωρείστε με οικονομικό μετανάστη!

Ποιοι είναι οι ήρωες των παιδικών σου χρόνων;
Οι ήρωες των παιδικών μου χρόνων είναι οι γονείς μου.

Θα ήθελες να κάνεις κάτι άλλο εκτός από κωμωδία; Θα σε τρόμαζε το θέατρο λόγου χάρη;
Μα και η κωμωδία και αυτό που κάνω, το stand up, θέατρο είναι. Και μάλιστα θεωρείται δυσκολότερο γιατί στη σκηνή είσαι μόνος σου κι αν δεν είσαι καλός, δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να διασωθείς παρά μοναχά η υποκριτική σου! Άσε που γράφω και το έργο μόνος μου. Άλλωστε, κρατικό θέατρο έχω τελειώσει, κλασσικό ρεπερτόριο έχω μάθει να παίζω.

Η σχέση του Σίλα με τις νέες τεχνολογίες και τα social media;
Οι καλύτερες.

Δείτε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του Σίλα.
Ηλεκτρονικό κατάστημα Pharmacy 4 me
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ