inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ25062012

Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:170. Error 9: Invalid character

Κι όμως το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη δεν … έπασχε από υποψηφίους

  • PDF
Κι όμως το ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη δεν … έπασχε από υποψηφίους
Πολύ λόγος έγινε για την δυσκολία στελέχωσης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές και την μη διάθεση ορισμένων να δοκιμασθούν σ' αυτά! Ειδικά στην περιοχή μας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία είχαμε 4 κυβερνητικά στελέχη και 12 βουλευτές θα περίμενε κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε τέτοιο πρόβλημα.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα (γιατί υπάρχουν κι άλλα πολλά) του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, δεν τα σεβάστηκε κανείς και έτσι για μια ακόμη φορά, στην μεγαλύτερη πολιτική και αξιακή κρίση που διέρχεται η κοινωνία μας, η «μάχη» γίνεται για την καρέκλα και οι διαμάχες των συνυποψηφίων βουλευτών παραμένουν!

Πολλοί εν ενεργεία βουλευτές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής και συνέπεια όλων αυτών ήταν απλώς να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια. Στη Ροδόπη όμως, δεν συνέβη αυτό. Είχαμε δύο «εθελοντές», οι οποίοι όμως «κόπηκαν» από τις λίστες, χωρίς ακόμα να μπορεί κανένα τοπικό ή κεντρικό στέλεχος του κινήματος να το εξηγήσει.

Ο λόγος για τους Γιάννη Νικολαΐδη και Χρήστο Σίμογλου.

Ο μεν πρώτος δεν έκανε αίτηση για την υποψηφιότητα του στο κόμμα, αλλά εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, δηλώνοντας «παρών» τόσο στα ΜΜΕ, όσο και στη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη. Το όργανο μάλιστα, αποφάνθηκε ομόφωνα υπέρ της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την υποψηφιότητα του Γιάννη Νικολαΐδη, είδε με πολύ καλό μάτι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, αφενός γιατί ήθελε νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια που θα του έφερναν ψήφους (πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης το 2010) και αφετέρου ο Γιάννης Νικολαΐδης είναι εσωκομματικός φίλος του.

Η δεύτερη περίπτωση, είναι διαφορετική. Επιστήμονας, αλλά όχι κομματικό στέλεχος ο Χρήστος Σίμογλου, θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά σε μια συγκυρία δύσκολη για την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ! Όμως κι αυτή η περίπτωση ναυάγησε!

Τελικά στη Ροδόπη το ψηφοδέλτιο συμπληρώθηκε, με δυο ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι πριν τέσσερις μέρες δεν τους είχε περάσει από το μυαλό ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Αυτό βέβαια δεν μειώνει καθόλου την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, καθώς και οι δύο είναι αυτοδημιούργητοι και χαίρουν συμπάθειας και αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους και την κοινωνία.

Όμως το ερώτημα παραμένει. Τι θέλει το ΠΑΣΟΚ και γιατί κάνεις εσωτερικές διεργασίες για την ανάδειξη υποψηφίων αφού όλα είναι προαποφασισμένα; Μήπως κάτι τέτοιες λογικές οδήγησαν το κόμμα σε δυστοκία ανεύρεσης στελεχών;

Νίκος Βαβατσικλής
Ηλεκτρονικό κατάστημα Pharmacy 4 me
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ