inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ30072012

Αποφασισμένοι να παραιτηθούν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αν λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία

  • PDF
Αποφασισμένοι να παραιτηθούν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αν λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία
Κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, το ομόφωνο ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με το οποίο οι δήμαρχοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να θέσουν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις τους σε περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στον Έβρο.

Ταυτόχρονα, ζητούν να ρυθμιστεί νομικά «η απαγόρευση της εξόρυξης χρυσού με θανατηφόρο κυάνιο». Στο ψήφισμά τους οι δήμαρχοι ζητούν ακόμη να ρυθμιστεί νομικά «η απαγόρευση της εξόρυξης χρυσού με θανατηφόρο κυάνιο».

Το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ έχει ως εξής:

«Προς Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση
Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης, Σαπών - Μαρώνειας και Κομοτηνής κατά της ίδρυσης χρυσωρυχείων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας - Σαπών, ομόφωνα εμείς οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφασίσαμε να θέσουμε στη διάθεση του Υπουργού Εσωτερικών την παραίτηση μας σε περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στην περιοχή.

Συντασσόμαστε και ενισχύουμε με το παρόν ψήφισμα τη στάση όλων των επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας που ενδιαφέρονται για το μέλλον της περιοχής και αντιστέκονται σε κάθε κυβερνητική απόφαση που στο βωμό της ανάπτυξης υπονομεύει την ποιότητα ζωής των δημοτών της.

Ταυτόχρονα με το παρόν ψήφισμα απαιτούμε να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαγόρευση της εξόρυξης χρυσού με την χρήση του θανατηφόρου κυανίου.

Για τα Μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Σιμιτσής
Δήμαρχος Καβάλας»
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ