inpost.gr | Mέσα στα γεγονότα

module and plugin to add google adsense to joomla based websites

Δευ02072012

Σφάλμα
  • XML Parsing Error at 1:176. Error 9: Invalid character

Χειροπέδες στους ληστές με τα Καλάσνικοφ

  • PDF
Χειροπέδες στους ληστές με τα Καλάσνικοφ
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατόρθωσαν να βγάλουν εκτός «πιάτσας» τους ληστές - ράμπο με τα Καλάσνικοφ, μία οργάνωση, που σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, «από καθαρή τύχη δεν έχει θύματα στο ενεργητικό της».

Μάλιστα, στα τελευταία της «χτυπήματα» σε υποκαταστήματα της ΑΤΕ στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας «άδειασαν» τα όπλα τους εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και κατά ενστόλων πυροβολώντας τουλάχιστον 60 φορές!

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συμμετείχε επίσης δύναμη της Αστυνομίας και από την Ανατολική Μακεδονία, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Από τις αρχές συνελήφθησαν ήδη 19 άτομα, Έλληνες, παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ και ένας Σέρβος, ενώ, σύμφωνα με αξιωματικούς, οι τρεις από αυτούς χαρακτηρίζονται ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛΑΣ συμπεριλαμβάνεται και ένας ειδικός φρουρός.

Στελέχη της Αστυνομίας, μάλιστα, κάνουν λόγο για άτομα που εκδήλωναν την προτίμησή τους σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κάτι που, όπως λένε, είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία της Καβάλας όπου ζούσαν κάποιοι από αυτούς, ενώ ορισμένοι έχουν υπηρετήσει σε ειδικές δυνάμεις του Στρατού.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δράστες φέρεται να πραγματοποίησαν περίπου 15 «χτυπήματα» σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, ένα βενζινάδικο, καθώς και σε ΑΤΜ, τα οποία ανατίναζαν με τη χρήση εκρηκτικής ύλης και στη συνέχεια τα άδειαζαν.

Όπως εξηγεί αξιωματικός, τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσαν τουλάχιστον ένα χρόνο, κατηγορούνται ότι έβαλαν στο στόχαστρό τους χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε περιοχές των Σερρών, της Καβάλας και σε Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι «ανατίναξαν» ΑΤΜ σε Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

«Οργάνωναν και διέπραταν εντυπωσιακές ληστείες, με βαρύ οπλισμό και δε δίσταζαν να πυροβολούν είτε για εκφοβισμό είτε για να διαφύγουν», επισημαίνει στέλεχος της Αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο διπλό «χτύπημα» σε Σέρρες και Καβάλα «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ το αστυνομικό τμήμα στο Ροδολίβος, το οποίο βρισκόταν κοντά στην τράπεζα που αποπειράθηκαν να ληστέψουν, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν ακόμη και καπνογόνο.

Αργότερα, έξω από την Κεραμωτή Καβάλας άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών, που τους καταδίωκαν, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.
Ηλεκτρονικό κατάστημα Pharmacy 4 me
  • EDITORIAL

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ