Άλλωστε, η δίαιτα της Σαρακοστής, που ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και διαρκεί μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, δεν ταυτίζεται με την πείνα, αφού μπορούμε να εντάξουμε στο καθημερινό μας μενού πλήθος τροφών, όπως λαχταριστά θαλασσινά, λαδερά εδέσματα, όσπρια, ξηρούς καρπούς, χαλβά, ταχίνι, λαχανικά και δημητριακά.
Επιπλέον, ακολουθώντας την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση στο τραπέζι μας, όπως λένε οι διαιτολόγοι, μας δίνεται η ευκαιρία να αποκομίσουμε μία σειρά από οφέλη για τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία.
Φασολάδα με λευκό κρασί
Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια ξερά,
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες,
2 καρότα
Μαϊντανός, 1 κούπα σέλινο
Αλάτι και πιπέρι, λευκό κρασί
Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τον μαϊντανό και τα βάζουμε στη φωτιά να μαραθούν για λίγο. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με κρασί, τόσο που να σκεπάζει τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.